recent posts

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Wanna learn English, anyone? (Θέλετε να μάθετε αγγλικά, κανείς;)


Πεκίνο, Κίνα (CNN) - Μία από τις πρώτες θέσεις μου στην Κίνα ήταν διδασκαλία της Αγγλικής μέσα από τα τραγούδια στο CCTV, εθνικό τηλεοπτικό σταθμό της Κίνας.
Αυτό ήταν το 1979, όταν η Λαϊκή Δημοκρατία ήταν μόλις βγαίνει από την ταραχώδη Πολιτιστική Επανάσταση. Τακτική κινεζικών φορούσε ακόμα μονότονο χιτώνες Μάο, καθώς και ανώτατοι αξιωματούχοι συζήτησαν το κατά πόσον ο αλλοδαπός πολιτιστικές επιρροές εισδύει στην Κίνα ήταν «πνευματική ρύπανση».
Ακόμα, οι παραγωγοί σταθμό CCTV ήθελε να χρησιμοποιήσει την κρατική τηλεόραση για να διαδώσει την αγγλική γλώσσα, και ήθελαν ένα ελαφρύ πρόγραμμα.
Ήμουν προσληφθεί για να ενταχθούν σε μια ομάδα από ερασιτέχνες μουσικούς να παράγουν "Sing Ας,« μια σειρά από 30 λεπτά με αφιερώματα για τη συμπλήρωση εβδομαδιαίου προγράμματος του, τα αγγλικά την Κυριακή. Μαζί με τρεις κινέζοι καλλιτέχνες, θα ήθελα να γρατσούνισμα κιθάρα μου και τραγουδάω αγγλικά τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων των «Κλημεντίνη», «ριπή, The Magic Dragon" και "El Condor Pasa». Οι θεατές μάθει νέες λέξεις, τη γραμματική και το συντακτικό, όπως έμαθαν τα τραγούδια.
Σταθμός παραγωγοί ελεγχθεί εκ του σύνεγγυς την σύνθεση των τραγουδιών και αφήγησης είμαστε προετοιμασμένοι. Οι άσκησε βέτο σε λίγες, συμπεριλαμβανομένων των άλμπουμ του Bob Dylan "Blowin 'in the Wind». Εμείς παράγονται 10 παρουσιάζει, η οποία προβλήθηκε για εβδομάδες και επαναλαμβάνεται πολλές φορές. Γίναμε τοπικές διασημότητες, ενίοτε αναγνωρίζονται και σταμάτησε στα καταστήματα και στα σοκάκια του Πεκίνου. Ακόμα και σήμερα, το παράξενο κάτοικος Πεκίνου στάσεις μου κατά καιρούς και λέει αυτός ή αυτή έμαθε για πρώτη φορά αγγλικά μέσα από τηλεοπτική εκπομπή μου.
"Θα ανοίξει ένα νέο κόσμο για μένα από τότε που οι τύποι ήταν πάντα στα κοστούμια και ανέβασε το δείχνει με διαφορετικό τρόπο," υπενθύμισε Karen Cai, που είδαν την παράσταση ως το Πεκίνο μαθητής γυμνασίου. "Σας θυμάμαι ξεκάθαρα, γιατί συνήθως παίζονται ήρωας ή πρίγκιπας-όπως ρόλο. Μέχρι την έναρξη του« τα αγγλικά, την Κυριακή, «δεν είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι άνθρωποι μιλούν αγγλικά χωρίς καμία κινεζική μετάφραση."
Αγγλικά - και άλλες ξένες γλώσσες - ήταν σχεδόν ταμπού, όταν έφθασα για πρώτη φορά στην Κίνα το 1971. Χρόνια νωρίτερα, ξενόγλωσσων βιβλίων κάηκαν ή κατασχέθηκε ως «δηλητηριώδη φυτά." Μόνο εξουσιοδοτημένοι μεταφραστές και ακαδημαϊκοί τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν τα αγγλικά.
Κίνα επίσκεψη του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον το 1972 προκάλεσε μια σύντομη "αγγλική τρέλα». Η εκλιπόντος Πρωθυπουργού Zhou Enlai, ο οποίος είχε ζήσει στο εξωτερικό, στα νιάτα του και μίλησε λίγο αγγλικά και στα γαλλικά, ενθάρρυνε αυτή και ακόμη ξεκινήσει ένα πρόγραμμα, όπου τα μικρά παιδιά της κινεζικής ελίτ εστάλησαν στις ΗΠΑ για να ζήσουν με τις οικογένειες και να παρακολουθήσουν τοπικά σχολεία για να μάθουν Αγγλικά.Αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον- Τσεν Λου, Πανεπιστήμιο του Πεκίνου φοιτητής για την εκμάθηση αγγλικώνΣχετικά θέματα

    
Κίνα
    
Πεκίνο
    
Πολιτισμός και τρόπος ζωής
Ορισμένοι κινέζοι σχολεία διδάσκονται αγγλικά, αλλά λεξιλόγια των μαθητών περιορίστηκαν σε υποτυπώδη χαιρετισμούς ("Τι κάνετε;") και πολιτικά συνθήματα («Ζήτω ο Πρόεδρος Μάο!"). Όταν η Πολιτιστική Επανάσταση που επιτεύχθηκε άλλο ξενοφοβική ύψος στα μέσα της δεκαετίας του 1970, τα αγγλικά έγινε πάλι πολιτικά ορθό.
Αγγλικά ανέκτησε την δημοτικότητα μετά ο Πρόεδρος Μάο πέθανε το 1976 και Deng Xiaoping ξεκίνησαν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις του και άνοιξε την Κίνα προς τον έξω κόσμο.
Στη σημερινή Κίνα, τα αγγλικά είναι βασιλιάς. «Είναι σημαντικό να βρουν μια καλή δουλειά και ακόμα να πάρετε μόνο πληροφορίες από διάφορες πηγές», λέει ο Τσεν Λου, μια 19-year-junior στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου. "Μου δίνει ένα πλεονέκτημα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον." Περισσότεροι από 400 εκατομμύρια Κινέζοι, περίπου το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού, έχουν την εκμάθηση αγγλικών, λέει η Κίνα, η εκπαίδευση Daily.
ταχεία οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και την έκρηξη του παγκόσμιου εμπορίου και του τουρισμού έχουν ευχέρεια στην αγγλική γλώσσα ένα πολύ αξιόλογο-εμπόρευμα. Λίγη η έκπληξη που pushy γονείς στο Πεκίνο είναι πρόθυμοι να πιρούνι με 300 RMB ($ 45) για μια περίοδο έξι ωρών Αγγλικών στα σχολεία που έχουν προσλάβει φυσικούς ομιλητές από τις ΗΠΑ, Βρετανία και άλλες δυτικές χώρες.
"Θέλουν να μάθουν μια άλλη γλώσσα να είναι πιο προσαρμόσιμο σε ένα όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο κόσμο», λέει ο Mikala Reasback, ένας Αμερικανός απόφοιτος κολεγίου που ήρθε στην Κίνα για να διδάξει αγγλικά. «Είναι συνήθως ανώτερη μεσαία τάξη και η ελίτ των οικογενειών στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά μαθήματα και μαθήματα ενηλίκων."
Η αγγλική βιομηχανία διδασκαλία γλωσσών ανθεί, με τη συμμετοχή πανεπιστημίων, με εξωτερική χρηματοδότηση ιδρυμάτων κατάρτισης και αμέτρητα ιδιωτικά σχολεία ξένων γλωσσών. Η αγορά για τα αγγλικά επιχειρήσεων διδασκαλία της Κίνας, οι ειδικοί εκτιμούν, έχει διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια σε πάνω από $ 3 δισεκατομμύρια.
Ωστόσο, λένε οι ειδικοί, η ποιότητα της διδασκαλίας ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό, επικαλούμενος την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα σύστημα αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας. Η βιασύνη για να μάθουν αγγλικά έχει δημιουργήσει επίσης μια έλλειψη καλών καθηγητές αγγλικών, ειδικά φυσικούς ομιλητές.
Reasback, ο οποίος δίδαξε σε ιδιωτικό σχολείο γλώσσας στο Πεκίνο για τέσσερα χρόνια, λέει ότι οι αντισταθμίσεις για τους εκπαιδευτικούς ποικίλλουν ευρέως. Οι περισσότερες νόμιμες επιχειρήσεις προσφέρουν από 1.200 έως $ 1.800 δολάρια το μήνα (προ φόρων) για μια 40-ώρες την εβδομάδα εργασίας. Καλύπτουν επίσης τα τέλη θεώρησης, οι οποίες καταβάλλονται εθνικές εορτές και τον τερματισμό των μπόνους επαναπατρισμού σύμβασης.
Ωστόσο, εκείνη λέει το CNN, τα ποσοστά της αμοιβής ποικίλλει από πόλη σε πόλη - Οι καθηγητές Αγγλικών στο Chengdu ή Qingdao αμείβονται λιγότερο από εκείνα στο Πεκίνο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, καθηγητές Αγγλικών δίνονται επιδόματα στέγασης και επιστρέφονται για τις ιατρικές δαπάνες, αλλά, Reasback λέει, αυτά πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στις συμβάσεις.
Αγγλικά-διδασκαλία προφανώς έχει γίνει μια δημοφιλής, αν όχι προσοδοφόρο επάγγελμα στην Κίνα. Ποιος θα το φανταζόταν; Όταν ήμουν προσληφθεί για να διδάξει αγγλικά τραγούδια στα κινεζικά τηλεόραση, εμείς δεν διαπραγματεύεται ούτε υπογράψει σύμβαση. Ήμουν πολύ χαρούμενος που πρέπει να καταβληθεί το αντίτιμο $ 10 ανά πρόγραμμα και τροφή στον ατμό κουλούρια χοιρινού κρέατος κατά τη διάρκεια να δέσει με ταινία.

North-Hellas

Δυναμικές ειδήσεις