recent posts

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Χιλή: Συνεχίζει η δραστηριότητα στο ηφαίστειο, το ηφαιστειακό νέφος έχει φτάσει μέχρι την πόλη Μπαριλός της Αργεντινής



Ένα ηφαίστειο το οποίο παρέμενε ανενεργό για δεκαετίες εξερράγη στη νότια Χιλή, αναγκάζοντας περισσότερους από 3.500 κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Από την έκρηξη του ηφαιστείου Πουγιεχούε, έχει απλωθεί ένα παχύ σύννεφο σκόνης και καπνού ύψους περίπου 10 χλμ., φθάνοντας μέχρι περιοχές της γειτονικής Αργεντινής.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το ηφαιστειακό νέφος έχει φτάσει μέχρι την πόλη Μπαριλός της Αργεντινής, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από το ηφαίστειο, προκαλώντας το προσωρινό κλείσιμο του αεροδρομίου της πόλης.
Η ενεργή ηφαιστειακή δραστηριότητα συνοδεύεται από σειρά σεισμών μικρής έντασης ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει οπτική επιβεβαίωση της ύπαρξης λάβας, σημειώνοντας ότι το ηφαίστειο μοιάζει απλώς να πετάει πέτρες, στάχτες και καπνούς. Η τελευταία έκρηξη στο συγκεκριμένο ηφαίστειο είχε σημειωθεί το 1960. Η Χιλή διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη σειρά ηφαιστείων, μετά την Ινδονησία, φθάνοντας τα 2.000 με τα 500 να είναι ενεργά.

πηγη

North-Hellas

Δυναμικές ειδήσεις