recent posts

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Περίεργα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο (4o μερος)



Quinta Real Zacateca
Zacatecas, Mexico

Mε μια πρώτη μάτια όλοι μας , θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια αρένα! Κι όμως πρόκειται για ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην πόλη Ζacatecasτου Mexico. Τα κρεβάτια βρίσκονται κάτω από τα πέτρινα και ξύλινα τόξα και όχι με θέα θάλασσα ή βουνό αλλά την κεντρική Plaza deToros. Tα δωμάτια εκτός των άλλων είναι εξοπλισμένα με δορυφορική τηλεόραση και Jacuzzi. Oι τιμές κυμαίνονται από 176 μέχρι 900 δολάρια το δωμάτιο.



LibraryHotel
NewYork

Εύστοχα τοποθετημένο κοντά την δημόσια βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, το ξενοδοχείο αυτό αποτελείται από 60 δωμάτια μοιρασμένα σε 10 ορόφους. Κάθε πάτωμα είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με μια από τις δέκα κατηγορίες του Δεκαδικού Συστήματος Deweyκαι κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με βιβλία Μαθηματικών, Επιστήμης και Θρησκείας από την πλούσια συλλογή του ξενοδοχείου( 6000 βιβλία). Οι τιμές κυμαίνονται από 279 έως και 525 δολάρια / δίκλινο.
Για περαιτέρω πληροφορίες: www.libraryhotel.com


Jules Undersea Lodge
Key Largo, Fla.

Οι επισκέπτες αυτού του ξενοδοχείου δεν χαίρουν υποδοχής μπάτλερ και αχθοφόρου καθώς για να φτάσουν στο κεντρικό lobby θα πρέπει να κάνουν scuba dive στα 21 πόδια. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 6 επισκέπτες. Επίσης σε κάθε ένα από τα κλιματιζόμενα δωμάτια του δεν υπάρχει LCD τηλεόραση 42 ιντσών αλλά ένα παράθυρο «φιλιστρίνι» 42 ιντσών. Οι τιμές κυμαίνονται από 250 έως και 395 δολάρια / δωμάτιο.
www.jul.com


IceHotel
Quebec, Canada

Αυτό το Ιce Hotel κατασκευάζεται εκ νέου κάθε χρόνο από 15.000 τόνους χιονιού και 500 τόνους πάγου. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του σκαρφαλώνει στους 23-28 βαθμούς….Fahrenheit! Ευτυχώς τα μπάνια δεν είναι από πάγο (προλαβαiνω την go2beach ) σε αντίθεση με όλους τους άλλους χώρους του ξενοδοχείου. (34 δωμάτια, art gallery και μεγάλη ποικιλία ανέσεων στους κοινόχρηστους χώρους) Λειτουργεί από τον Ιανουάριο εως και τον Απρίλιο ενώ οι τιμές του κυμαίνονται γύρω στα 175 δολάρια την νύχτα.
www.icehotel-canada.com


Hydropalace
Qingdao, China

Επρόκειτο να ανοίξει μέσα στο 2009 στην Yellow Seat του Qingdao της Κίνας, στα 17-20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Εννοείται ότι κάθε επισκέπτης θα φτάνει στο ξενοδοχείο με σκάφος..
www.crescent-hydropolis.com.
(εδώ να πω την αλήθεια συγχαίομαι με το Hydropolis Hotel του Dubai...ο ανταγωνισμός συνεχίζεται αλλά με παρόμοιο όνομα? ...)

BeckhamCreekCave Haven
Parthenon, Ark. Bufallo

Χτισμένο μέσα στα βουνά Ozark του Buffalo, αυτό το ξενοδοχείο αποτελείται από λίγα δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα με επαρκή αερισμό και φωτισμό παρ’ όλο που βρίσκονται μέσα σε φυσική βραχώδη σπηλιά, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της φύσης του βουνού, της ορειβασίας, του ποδηλάτου , της ανακάλυψης τοπικών πηγών, της φωτογραφίας και άλλων. Οι τιμές διαμονής ξεκινούν από 450 δολάρια την νύχτα.
www.ozarkcave.com

Ariau Towers Hotel
Βραζιλία

Εγκαινιάστηκε το 1987 και αποτελείται από 288 δωμάτια: διαμερίσματα, σουίτες (αυτές βρίσκονται στους πύργους),καθώς και «σπίτια του Ταρζάν» όπου η επικοινωνία με τους κοινόχρηστους χώρους γίνεται μέσω ενός catwalk συστήματος, μήκους 8 χιλιόμετρων. Η πρόσβαση στο ξενοδοχείο γίνεται με βάρκα (2 ώρες), με ελικόπτερο (15 λεπτά) ή με fast boat (50 λεπτά). Στις παροχές του ξενοδοχείου συγκαταλεγονται 2 πισίνες, 2 παρατηρητήρια-πύργοι ύψους 40 μέτρων, ένα πανοραμικό συνεδριακό κέντρο με θεά στον ποταμό Νegro και το δάσος του Αμαζόνιου, κατάστημα σουβενιρ, 2 εστιατόρια, μπαρ και ένα cyber cafe.Μια διαμονή σε αυτό το ξενοδοχείο δίνει και την δυνατοτητα στους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε : διαδρομές μέσα στο δάσος, ψάρεμα piranha, παρατήρηση νυχτόβιων πουλιών κ.α. Οι τιμές ξεκινούν από 280 δολάρια συμπεριλαμβανόμενων των γευμάτων και των tour.
www.ariauamazontowers.com

North-Hellas

Δυναμικές ειδήσεις