recent posts

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Διαδικτυακή ασφάλεια: οι κορυφαίες τεχνολογίες δεν επαρκούν


internet security Διαδικτυακή ασφάλεια: οι κορυφαίες τεχνολογίες δεν επαρκούν Όταν προσπαθούμε να προσεγγίσουμε το μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο διαδικτυακής ασφάλειας, δεν θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας μόνο τις
κορυφαίες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες στην αγορά.
Υπάρχει ένας παράγοντας που δεν έχει καμία σχέση με εργαλεία προστασίας από ηλεκτρονικούς ιούς και κορυφαία λογισμικά ασφάλειας. Πρόκειται για το επίπεδο κατανόησης του κάθε χρήστη απέναντι στην επικινδυνότητα των εκάστοτε απειλών.
Όσο κορυφαίο κι αν είναι το πληροφοριακό σύστημα που χρησιμοποιούμε από άποψη ασφάλειας, είτε στη δουλειά μας είτε στο σπίτι μας, εάν εμείς που το χρησιμοποιούμε δεν είμαστε συνειδητοποιημένοι και σωστά ενημερωμένοι για το τι θα πρέπει να αποφύγουμε και τι όχι, συνεπάγεται ότι προϋπάρχοντα κενά ασφάλειας ενδέχεται να εκμεταλλευθούν από τους κακόβουλους χρήστες.
Η πλημμελής ενημέρωση σε θέματα ασφάλειας μπορεί να οδηγήσει ακόμη και το καλύτερο πληροφορικό σύστημα να πέσει θύμα επίθεσης phishing εάν ο χρήστης που το χρησιμοποιεί δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου.


ΠΗΓΗ:

North-Hellas

Δυναμικές ειδήσεις