recent posts

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Οι κατσαρόλες δίνουν ξανά το ρυθμό (Live vid.)



Πιστοί στο καθημερινό τους πλέον ραντεβού, στις 6 μ.μ., συναντιούνται και σήμερα οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα, σε μία νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κυβερνητική οικονομική πολιτική.

Οι κατσαρόλες εξακολουθούν να δίνουν το σύνθημα της διαμαρτυρίας. Οι ελληνικές σημαίες και τα... πανό 'κυματίζουν' την εικόνα της αγανάκτησης. "Αν δεν φύγουν, δεν θα φύγουμε", δηλώνουν αποφασιστικά για 9η συνεχή μέρα.
ταδίου και Αμαλίας είναι ήδη κλειστές, αφού σήμερα οι «Αγανακτισμένοι» έχουν σύμμαχο τον καιρό. Διακριτική είναι και η παρακολούθηση, αφού οι διμοιρίες των ΜΑΤ στέκονται έξω από τη Βουλή χωρίς ασπίδες και χωρίς κράνη.

«Η Ελλάς δεν εκβιάζεται, δεν πουλιέται και δεν βιάζεται, όσο για τα κοράκια που θέλουν να τη φανννννν, τέλος θα έχουν σαν του Στρος Κανννν» και «Κλέφτες, μαυραγορίτες, τραπεζίτες» είναι μερικά από τα συνθήματα, ενώ ένα από τα πανό που ξεχωρίζει, δείχνει τη Βουλή να ...γέρνει. «Ο Πύργος της Μίζας» γράφει.

Κατά τη διάρκεια της μέρας, ο κόσμος που μένει στο Σύνταγμα βρίσκει καταφύγιο από τον ήλιο κάτω από τις σκιές των δέντρων. Ωστόσο άλλος χώρος δεν υπάρχει για περισσότερους κατασκηνωτές, αφού όλα τα ελεύθερα μέρη του Συντάγματος είναι πιασμένα.

Οι ειρηνικοί διαδηλωτές μαζεύουν υπογραφές για δημοψήφισμα, ήδη χιλιάδες έχουν μαζευτεί... «Την Κυριακή πρέπει να γεμίσει η πλατεία» δηλώνουν. «Να ξυπνήσει ο κόσμος και να πάρει και τον καναπέ στην πλάτη!»

«Δεν μας εκπροσωπεί κανείς! Δεν μας καπελώνει κανείς! Μόνο μόνοι μας!» και «τέρμα τα ποστ, ας πάμε πλατεία» γράφουν στο Facebook, στον ‘τοίχο’ της ομάδας «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα».

Νέα κίνηση διαμαρτυρίας, που προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες στην πλατεία Συντάγματος, είναι αυτή του Συλλόγου για την "Προστασία των Πολιτών από την Αυθαιρεσία των Τραπεζών", τα μέλη του οποίου ζητούν την εκ νέου αναβολή του ανοίγματος των πλειστηριασμών.
δείτε το Live video

ΠΗΓΗ

North-Hellas

Δυναμικές ειδήσεις