recent posts

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Εθελοντές φρουρούν το δάσος



Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Εθελοντές φρουρούν το δάσος
Με καθημερινές περιπολίες εθελοντών πολιτών και καθαρισμό των δασικών δρόμων που βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων επιχειρεί να προστατεύσει το δάσος του Σέιχ Σου ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς, ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου.

Μάλιστα, σε περίπτωση αύξησης του δικτύου επικινδυνότητας, ο δήμος στελεχώνει το παρατηρητήριό του, που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο “Νεφέλη”, ενώ προσθέτει και μια δεύτερη υδροφόρα.

Στη διάρκεια συνεδρίασης του συντονιστικού τοπικού δημοτικού οργάνου διαπιστώθηκε η ετοιμότητα του δήμου και των υπηρεσιών του στο θέμα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των πυρκαγιών ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Σύμφωνα με εκπροσώπους της εθελοντικής ομάδας Χορτιάτη, τα μέλη του βρίσκονται ήδη από την 1η Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου σε γενική επιφυλακή.
Από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι εθελοντές είναι σε επιφυλακή, καθημερινά από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά βρίσκονται και πάλι σε γενική επιφυλακή.
Να σημειωθεί ότι για την αντιπυρική περίοδο η εθελοντική ομάδα που συνεργάζεται με τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη έχει στη διάθεσή της τρία πυροσβεστικά οχήματα και δύο τζιπ, εξοπλισμένα με τα απαραίτητα μέσα πρόληψης.

North-Hellas

Δυναμικές ειδήσεις