recent posts

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Δίλημμα: iPhone ή Android smartphone;


Το iPhone είναι ο κυρίαρχος στην αγορά των smartphone. Ή μήπως ήταν μέχρι τώρα; Έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, έδειξε ότι, το τελευταίο τρίμηνο, τα Android προηγούνται με το μερίδιό τους στην αγορά των smartphone να ανέρχεται στο 33%, ενώ το αντίστοιχο μερίδιο των iPhone είναι σχεδόν 8% πίσω, στο 25,2%.


Αν κάνουμε μια σύγκριση μεταξύ των δύο, το πρώτο πλεονέκτημα των Android είναι το open source λειτουργικό του σύστημα. Με άλλα λόγια, όλοι οι κατασκευαστές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και να κάνουν τις τροποποιήσεις ή προσαρμογές που επιθυμούν, σε αντίθεση με τα iPhone, συνεπώς έχουν ανταγωνιστικό προβάδισμα. Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι τα iPhone εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς στην αγορά των smartphones. Κάθε καινούριο smartphone που λανσάρεται στην αγορά, συγκρίνεται με το iPhone και μέχρι στιγμής η υπεροχή του τελευταίου είναι σαφής.
Σε αυτό προστίθεται και το μοναδικό design του που αποτελεί, άλλωστε, για πολλούς από εμάς βασικό κριτήριο επιλογής για την τελική αγορά μας. Ίσως να λείπει η δημιουργικότητα από τους κατασκευαστές των Android, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, μέχρι στιγμής, αλλά ίσως κι αυτό να είναι απλά ζήτημα χρόνου κι εν τέλει να κερδίσει το αγοραστικό κοινό. Ακόμη, τα Android προσφέρουν μεγαλύτερα περιθώρια επιλογής να διαφοροποιήσεις το smartphone σου από τα υπόλοιπα, ώστε και πιο όμορφο, βάσει του γούστου σου, αλλά και πιο εύχρηστο, με τα shortcuts που προτιμάς, να είναι για σένα. Όσον αφορά το κατέβασμα εφαρμογών, πολλοί υποστηρίζουν ότι Android Market είναι πολύ πιο εύχρηστο από το App Store και το Cydia App.
Όπως, βλέπουμε, έχει ξεκινήσει μια άτυπη κόντρα μεταξύ Android και iPhone, η οποία δεν περιορίζεται μόνο σε επίπεδο εταιριών που είναι κι αναμενόμενο, αφού πρόκειται για την επικράτησή τους επί του ανταγωνισμού, αλλά επεκτείνεται και σε επίπεδο αγοραστών.
Πάντως, οι καλά γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι η καθυστέρηση στο λανσάρισμα του iPhone 5, ίσως, δώσει την ευκαιρία στους ανταγωνιστές να κερδίσουν έδαφος. Ωστόσο, σε άλλη έρευνα, οι κάτοχοι iPhone ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται να το "προδώσουν", όταν στο μέλλον θα χρειαστεί να αγοράσουν καινούρια συσκευή. Το μέλλον θα δείξει ποιος από τους δύο θα επικρατήσει.
Πηγή:  http://www.e-go.gr/ 

North-Hellas

Δυναμικές ειδήσεις