recent posts

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ενημερωτική ημερίδα για το φυτό στέβια στη Χαλκηδόνα Θεσ/νίκης



Για τα μυστικά της στέβιας, του φυτού που θεωρείται η «ζάχαρη του 21ου αιώνα», θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, όσοι παρευρεθούν Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 στην ημερίδα που διοργανώνει ο ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα» Θεσσαλονίκης στον Δήμο Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα θα περιλαμβάνει πληροφορίες για την καλλιέργεια, την μεταποίηση, και βέβαια τις ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις της στέβιας. Στην Ελλάδα η στέβια καλλιεργήθηκε...

...για πρώτη φορά το 2005 από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για ερευνητικούς σκοπούς. 

Διοργάνωση: ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Θεσσαλονίκης 

Συνδιοργανωτής: Δήμος Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης 

Είσοδος Ελεύθερη 

Το πρόγραμμα της ημερίδας 

19.30 Προσέλευση – Εγγραφές. 

19.40- 19.50 Χαιρετισμός Δήμαρχου Χαλκηδόνας. Η χρησιμότητα της ημερίδας και της επιδεικτικής καλλιέργειας της Στέβιας για την αγροτική ανάπτυξη. 

19.50 - 20.00 κ. Δογάνης Κυριάκος, Διευθυντής ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα» Στέβια: Μια δυναμική εναλλακτική καλλιέργεια. Η Σύγκριση της Στέβιας με άλλες καλλιέργειες. 

20.00- 21.00 Καπόγλου Παύλος, γεωπόνος -συγγραφέας βιβλίου « Στέβια- γλυκιά, αλλά αθώα. Η επιχειρηματική καλλιέργεια της.

Α) Το φυτό στέβια. Η Βοτανική ταξινόμηση και οι Ποικιλίες της Στέβιας. Οι κλιματικές και εδαφικές απαιτήσεις της Στέβιας. Η κλιματική προσαρμοστικότητα και η διάδοση της Στέβιας. Η προσαρμοστικότητα και η ευδοκίμηση της στην Ελλάδα. 

Β) Ευεργετικές ιδιότητες και χρησιμότητα στέβιας. Οι ευεργετικές ιδιότητες της Στέβιας για την υγεία ανθρώπου. Οι χρήσεις της Στέβιας στη διατροφή του ανθρώπου

Γ) Η καλλιέργεια και μεταποίηση της στέβιας. Σπορά-μεταφύτευση-Συλλογή- αποθήκευση. Οικονομικά αποτελέσματα καλλιέργειας της Στέβιας. Μεταποίηση Στέβιας για παραγωγή Στεβιοζάχαρης

Δ) Η εμπορική σημασία της στέβιας. Η εμπορική σημασία και η προοπτική της Στέβιας. Η Στέβια στην παγκόσμια αγορά των γλυκαντικών. Η συμβολή της Στέβιας στην αγροτική και βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδας. 

21.00 Ερωτήσεις ακροατηρίου και Απαντήσεις Εισηγητή

21.30 Λήξη Ημερίδας. 

ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα» Θεσσαλονίκης

πηγη:  karatzova.com

North-Hellas

Δυναμικές ειδήσεις