recent posts

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

"Όλοι µας ζούµε στον υπόνοµο, κάποιοι όµως κοιτάζουµε τα άστρα"



"«Ολα θα πάνε καλά! Θα δυσκολευτούµε, αλλά θα τα βγάλουµε πέρα!». Μέσα στην προχθεσινή αγωνιώδη µέρα, µε τη δραµατική σύσκεψη του Υπουργικού Συµβουλίου και την εξαγγελία των νέων µέτρων-φωτιά, η δήλωση αυτή της φίλης, που ξεχείλιζε από ενέργεια και χαµόγελα, έµοιαζε τουλάχιστον «εκτός».

Είχε µόλις γυρίσει από ένα «σεµινάριο θετικής σκέψης» και µετέδιδε στους γύρω της την αύρα της ηρεµίας και τη λάµψη της αισιοδοξίας της. «Δεν πρέπει να λες ότι µπορεί να γίνει κάτι άσχηµο, γιατί θα γίνει», µου είπε µε σιγουριά, όταν της µετέφερα τις ανησυχίες µου. «Η αρνητική στάση ζωής προσελκύει το κακό, η θετική το καλό».

Καλοµελέτα κι έρχεται, που έλεγαν οι γιαγιάδες µας... Υστερα από αρκετή ώρα ψαγµένης κουβέντας, έφυγα πετώντας. Ε, δεν θα το βάλουµε και κάτω! Ακούγοντας, όµως, το βράδυ τον συνάδελφο να κάνει µια µελαγχολική περιγραφή της µικροπραγµατικότητας, δηλαδή ότι είµαστε η µόνη χώρα σε κρίση στην οποία δεν έχουν πέσει οι τιµές, ενώ έχουν πετσοκοπεί οι µισθοί και οι συντάξεις, χρειάστηκε να ανακαλέσω επειγόντως τις συµβουλές της φίλης.

Μάλλον είναι πια απαραίτητο ένα σεµινάριο αισιοδοξίας την ηµέρα, για να µην πέσεις σε βαθιά κατάθλιψη...

Οπως έλεγε πάντως ο Οσκαρ Ουάιλντ, «όλοι µας ζούµε στον υπόνοµο, κάποιοι όµως κοιτάζουµε τα άστρα»..."

της ΜΑΙΡΗΣ ΚΑΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΗΓΗ: 3feeet.blogspot.com

North-Hellas

Δυναμικές ειδήσεις