recent posts

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σε εξελιξη οι διαδηλωσεις των αγανακτισμενων σε ολη την Ελλαδα



Διάφορα νέα:
Περίπου 5.000 κάθε ηλικίας έχουν κατακλύσει το Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και διαδηλώνουν ειρηνικά ενάντια στα μέτρα, την ανεργία και την κυβερνητική πολιτική...

Με ένα ξύλινο ξυπνητήρι δικής τους κατασκευής, δύο φίλοι ο Κώστας και ο Γιάννης, φωνάζουν συνθήματα χτυπώντας παλαμάκια: “ΒΑΛΤΕ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΣΤΙΣ 8-ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΑΠΟ ΔΩ”.

Σε δηλώσεις τους, τόνισαν πως επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε γιατί δεν πάει άλλο. «Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Το μόνο που μας μένει είναι να βγούμε στο δρόμο», είπαν, φωνάζοντας με τους υπόλοιπους “φέρτε πίσω τα κλεμμένα”.

Εν τω μεταξύ, ένας 70χρονος, ο οποίος δήλωσε…μαραθωνοδρόμος, έκαιγε τη σημαία της ΕΕ γιατί όπως είπε ''γι’ αυτούς υποφέρουμε''! Λίγο πιο κάτω, κάποιοι άλλοι αγανακτισμένοι, έχουν αναρτήσει ένα πανό που γράφει «Έξω οι πολιτικοί και οι αισχροί δολοφόροι».

Αυτή τη στιγμή (19:20) η διαδήλωση σταμάτησε η διέλευση των αυτοκινήτων. Οι αγανακτισμένοι, Indignados στα Ισπανικά, έχουν κάτσει στο οδόστρωμα, φωνάζοντας συνθήματα ενώ δεν αφήνουν κανένα αμάξι να περάσει.

Πάνω από 10.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα (μέσω facebook) για κινητοποιήσεις τύπου Ισπανίας και στην Ελλάδα.
Στο Σύνταγμα έχουν συγκεντρωθεί κυρίως νέοι, οι οποίοι κατά διαστήματα φωνάζουν σύνθηματα, όπως «κλέφτες κλέφτες».

Το κλίμα είναι ήρεμο.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος μετρούσε ήδη από πάνω από 14.000 συμμετοχές στο Facebook.
Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται μέσω Facebook και σε άλλες πόλεις, όπως το Ναύπλιο, τα Γιάννενα, η Αρτα, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ζάκυνθος και η Κομοτηνή.

«Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» γράφουν οι διαχειριστές της ομάδας «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα».

«Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες» τονίζουν.

ΠΗΓΗ thesout.gr

North-Hellas

Δυναμικές ειδήσεις