recent posts

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Αίγυπτος: Οι δορυφόροι «είδαν» 17 άγνωστες πυραμίδες.


Δεκαεπτά πυραμίδες, 1.000 άλλους τάφους και 3.000 αρχαίους οικισμούς στην Αίγυπτο «είδαν» από το διάστημα οι δορυφόροι.

Αρχικές ανασκαφές έχουν ήδη επιβεβαιώσει την ύπαρξη ορισμένων ευρημάτων, μεταξύ των οποίων και δύο πυραμίδων. «Η ανασκαφή μια πυραμίδας είναι το όνειρο κάθε αρχαιολόγου» δήλωσε η καθηγήτρια Σάρα Παράκ, που αποτελεί μέλος της επιστημονικής ομάδας της NASA.

Η κ. Παράκ ανέλυσε εικόνες από δορυφόρους σε 700 χιλιομέτρων από τη Γη και χρησιμοποιώντας υπέρυθρες ακτίνες, εντόπισε κτίρια που βρίσκονται κάτω από την επιφάνειά της. «Η “Α χα!” στιγμή για μένα ήταν όταν μπόρεσα να κοιτάξω όλα όσα ανακαλύψαμε και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι εντοπίσαμε τόσες πολλές περιοχές σε όλη την Αίγυπτο» σημειώνει.

Η αρχαιολόγος εκτιμά ότι υπάρχουν περαιτέρω αρχαιότητες που δεν έχουν ανακαλυφθεί. «Αυτές είναι απλώς περιοχές κοντά στην επιφάνεια της Γης. Υπάρχουν πολλές χιλιάδες περαιτέρω περιοχές του Νείλου, που έχουν καλυφθεί από το βούρκο. Αυτή είναι μόνο η αρχή αυτού του είδους δουλειάς», δήλωσε η Πάρακ.
Εξέφρασε, ακόμη, την ελπίδα ότι η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει τους νέους να προσεγγίσουν την αρχαιολογία και ότι θα αποτελέσει πολύ μεγάλη βοήθεια για τους αρχαιολόγους του κόσμου. «Μας επιτρέπει να είμαστε πιο στοχοθετημένοι και επιλεκτικοί στη δουλειά μας. 
Όταν έχεις να κάνεις με μια τεράστια περιοχή, δεν ξέρεις από που να αρχίσεις», δήλωσε η ίδια.

πηγη: hellasxg.blogspot.com

North-Hellas

Δυναμικές ειδήσεις