recent posts

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εισαγγελείς στις παραλίες για τις ξαπλώστρες!


Εισαγγελικές εφόδους στις παραλίες όλης της χώρας υποσχέθηκε από έδρας γι' αυτό το καλοκαίρι, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Στόχος να μπορεί το κοινό να χρησιμοποιεί ελεύθερα τις παραλίες και να μην υποχρεώνεται να πληρώνει με το «έτσι θέλω» ομπρέλες, ξαπλώστρες και άλλα είδη αναψυχής, σε αυτούς που τις εκμεταλλεύονται.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την τοποθέτηση του κ. Τέντε ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά τη συζήτηση υπόθεσης που αφορούσε τη δικαστική διένεξη του Δημοσίου με ιδιώτη εκπαιδευτή θαλάσσιων σπορ, ο οποίος είχε μισθώσει τμήμα της παραλίας του Κομμένου του Δήμου Φαιάκων της Κέρκυρας.

Ειδικότερα, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προτείνοντας για την υπόθεση είπε: «Είναι γνωστή σε όλους η τάση να καταλαμβάνεται από τον εκμεταλλευτή εκ των προτέρων και μάλιστα εν πολλοίς με μόνιμες εγκαταστάσεις, ολόκληρος αιγιαλός με ομπρέλες, ξαπλώστρες, σκάφη κ.λπ., σε τρόπο ώστε να αποκλείεται εντελώς τμήμα του κοινού, που δεν επιθυμεί να κάνει χρήση των, επ' ανταλλάγματι, υπηρεσιών του παραχωρησιούχου, από την χρήση του κοινόχρηστου αγαθού. Αυτές οι πρακτικές είναι ασφαλώς παράνομες.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προτίθεται να κάνει παρεμβάσεις προκειμένου να ελεγχθούν οι σχετικές συμπεριφορές τόσο των ιδιωτών όσο και των δημοτικών ή άλλων αρχών, αν σκοπίμως αμελούν να ασκούν τους αναγκαίους ελέγχους.»

Σημειώνεται, ότι η υπόθεση που απασχόλησε την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αφορά την απαίτηση Δημοσίου για καταβολή αποζημίωσης για αυθαίρετη χρήση αιγιαλού κατά την τετραετία 1997-2001 από ιδιώτη εκπαιδευτή θαλάσσιων σπορ, ο οποίος έχει μισθώσει από το Δήμο Φαιάκων της Κέρκυρας τμήμα της παραλίας Κομμένου.

Για το θέμα αυτό ο κ. Τέντες πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του Δημοσίου ως αβάσιμη, καθώς το αρμόδιο Εφετείο ορθώς έκρινε ότι είναι νόμιμη η παραχώρηση από το Δήμο τμήματος του αιγιαλού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-5-2011 από directNEWS.gr

πηγη: 3feeet.blogspot.com

North-Hellas

Δυναμικές ειδήσεις