recent posts

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Καλά νέα για την κρουαζιέρα, αλλά ακτοπλοϊκή «έρημος» στις συνδέσεις Θεσσαλονίκης με τα νησιά


Σχετικά με την κρουαζιέρα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ , Στέλιος Αγγελούδης επισήμανε ότι χάρη και στη συνεργασία ΟΛΘ, δήμου, Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου και Εμπορικού Συλλόγου, αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα. Σύμφωνα με στοιχεία και εκτιμήσεις που παρέθεσε, σε σύγκριση με το 2010, φέτος καταγράφεται αύξηση της κρουαζιέρας κατά 50%.

Για το 2012 προβλέπεται αύξηση της τάξης του 100%, σε σύγκριση με τη φετινή χρονιά, ενώ στόχος της διοίκησης του Οργανισμού είναι το 2013 το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να έχει καταστεί λιμάνι Έναρξης για Κρουαζιέρες και η διακίνηση επιβατών με κρουαζιερόπλοια ν΄ανέλθει στα300.000-400.000 άτομα.

Αναφερόμενος, ωστόσο, στην ακτοπλοΐα, επισήμανε πως η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε «ακτοπλοϊκή έρημο», τονίζοντας, όμως, πως η σύνδεση με Σποράδες και Κυκλάδες κατά τους θερινούς μήνες μπορεί να είναι ανταγωνιστική και ανταποδοτική, χωρίς να απαιτείται επιδότηση άγονης γραμμής. Για τη σύνδεση με την Κρήτη, ενημέρωσε πως υπάρχει σε εξέλιξη διαγωνισμός από το αρμόδιο Υπουργείο για την ανάδειξη ενδιαφερόμενης ναυτιλιακής εταιρείας επιδοτούμενης για το θερινό τρίμηνο.

«Με τον Οργανισμό Λιμένος συνυπογράψαμε ένα Μνημόνιο Συνεργασίας, κυρίως για τουριστικές δραστηριότητες και ειδικότερα για την Κρουαζιέρα, ενώ είναι ενεργό μέλος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ νομού Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Σημείωσε πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος σε θέματα όπως ένας κοινός για τους δυο φορείς βρεφονηπιακός σταθμός, ένας σταθμός εξυπηρέτησης αστέγων, το Ναυτικό Μουσείο του οποίου η ίδρυση δρομολογείται, η πιθανότητα εγκατάστασης στο χώρο του Λιμανιού της Παρευξείνιας Τράπεζας αλλά και του χώρου στάθμευσης της πλατείας Ελευθερίας ώστε να απελευθερωθεί η ιστορική πλατεία.

«Η δε ενσωμάτωση του πρώτου προβλήτα στον ιστό της πόλης είχε ξεκινήσει ως προσπάθεια το 1997 με την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα, αλλά μόνο τώρα υπάρχει ξεκάθαρη η βούληση να ενταχθεί στην πόλη», κατέληξε ο κ. Μπουτάρης._

πηγη: Seleo.gr News 

North-Hellas

Δυναμικές ειδήσεις