recent posts

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

NVIDIA, Γιατί τα Android tablets δεν πουλάνε


Παρόλο που βλέπουμε τελευταία όλο και περισσότερες smartphones και tablets να ενσωματώνουν τον διπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2 η κατασκευάστρια εταιρεία δεν φαίνεται ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς σε σχέση με τις αρχές του προηγούμενου χρόνου το κέρδο της μειώθηκε κατά 4%.
NVIDIA CEO
Η εταιρεία δικαιολογείται σε σχετική ανακοίνωση ρίχνοντας το μεγαλύτερο βάρος στα tablets με Android λόγω των υψηλών τιμών τους και των λιγοστών εφαρμογών σχεδιασμένων αποκλειστικά για αυτά. Συγκεκριμένα σε συνέντευξη τύπου ο CEO της NVIDIA Jen-Hsun Huang αναφέρει «Είναι ένα σημείο στο πρόβλημα με τις πωλήσεις. Είναι μια εμπειρία στο πρόβλημα λιανικής. Είναι ένα πρόβλημα μάρκετινγκ στους καταναλωτές. Είναι ένα πρόβλημα το σημείο τιμών.»
Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμενo tablet αν αναλογιστούμε ότι δεν κυκλοφορούσαν αρκετά και το δρόμο των Android tablets τον χάραξε ένα, το Motorola Xoom, που συζητήθηκε περισσότερο και από τους καταναλωτές και από τον Steve Jobs για την τιμή του ότι ήταν ιδιαίτερα υψηλή, οπότε ίσως αναφέρεται σε αυτό. Δεν παραλείπει να επισημάνει ακόμη ότι για να έχουν ψηλές πωλήσεις τα tablet πρέπει να βγαίνουν και σε WiFi οnly εκδόσεις,σε χαμηλή τιμή. Ίσως αυτό ήταν ένα λάθος της Motorola για την προώθηση του Xoom που ξεκίνησε με την κυκλοφορία του 3G με την τιμή των 799 ευρώ (565 ευρώ περίπου) και γιαυτό είχαμε δει στα τελευταία στατιστικά τόσο μικρο ποσοστό στην ειδικά διαμορφωμένη έκδοση για tablets Android 3.0 Honeycomb.
Πάντως η NVIDIA δεν τα βάζει κάτω και ελπίζουν «στο νέο κύμα» των tablets που θα λύσουν αρκετά προβλήματα που είχαν ως τώρα στις πωλήσεις τους και θα επιφέρουν περισσότερα κέρδη. Άλλωστε μας έχει δείξει τις ικανότητες στον χώρο των επεξεργαστών ειδικότερα με τις συσκευές όπως του Motorola Xoom, Motorola Atrix και LG Optimus 2X που ανάδειξαν τους διπύρηνους επεξεργαστές της. Μην ξεχνάμε ότι περιμένουμε και τον επεξεργαστή Tegra 3!
πηγη: techblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

North-Hellas

Δυναμικές ειδήσεις