recent posts

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

S & P υποβαθμίζει την Ελλάδα....


Standard & Poors υποβάθμισε αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας στην Ελλάδα Δευτέρα, λέγοντας ότι μια προεπιλογή σε κάποια χρέους φαίνεται "όλο και περισσότερο πιθανό."

Ο οργανισμός αξιολόγησης μείωση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της για την ελληνική δημόσιου χρέους προς το τριπλό-C από B, αφήνοντας πιο αδύναμο κράτος της Ευρώπης μόλις δύο βαθμούς πάνω από προεπιλογή. S & P κατηγόρησε τοξική πολιτική διάσωσης, λέγοντας χορδές φαίνεται πιθανό να συνδέονται με τον επόμενο γύρο της επίσημης χρηματοδότησης για την Ελλάδα σε ένα γεγονός που «θα έχει ως αποτέλεσμα μία ή περισσότερες αθετήσεις υποχρεώσεων σύμφωνα με τα κριτήρια μας."
Το σχόλιο που έρχεται λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών στην Ελλάδα απειλούν να θησαυροφυλάκιο της ηπείρου σε μια νέα οικονομική κρίση. Η Ελλάδα είναι τελειώνουν τα χρήματα και συρρίκνωσης της οικονομίας της, υπό την πίεση από ένα πρόγραμμα λιτότητας που ξεκίνησε το περασμένο έτος, ως προϋπόθεση της προηγούμενης διάσωσης. Η χώρα θα πρέπει € 153 δισεκατομμύρια (220.000 εκατομμύρια δολάρια), από σήμερα μέχρι και το 2014 ακριβώς για να ανανεώσουν ληξιπρόθεσμα χρέη, η S & P είπε.
Αλλά για να περάσουμε έναν ακόμη γύρο χρηματοδότησης θα είναι ακόμα πιο επώδυνη αυτή τη φορά. Σφιχτά-fisted γερμανική χάραξης πολιτικής θέλουν οι ιδιώτες επενδυτές να μοιραστούν τον πόνο - μια έννοια που φαίνεται αρκετά λογικό σε όλους, αλλά ευρωπαίοι τραπεζίτες κεντρικό, που φοβούνται την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα προκαλέσει μια παγκόσμια τράπεζα τρέχει όπως αυτή που ακολούθησε την κατάρρευση του 2008 της Lehman Brothers.
Όπως ανένδοτος όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει επί του θέματος αυτού, πρόσφατες παρατηρήσεις από γερμανούς αξιωματούχους να προτείνει "κάποια επίσημη πιστωτές θα δουν την αναδιάρθρωση του εμπορικού χρέους ως απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτή την πρόσθετη χρηματοδότηση," S & P έγραψε. Οποιαδήποτε μεταβολή η οποία θα οδηγήσει σε λιγότερο ευνοϊκούς όρους προς τους πιστωτές θα πρέπει να θεωρείται "εκ των πραγμάτων ως προεπιλογή,« ο οργανισμός αξιολόγησης της είπε.
Οι αγορές έχουν αρχίσει τη θεραπεία μιας ελληνικής χρεοκοπίας ως τετελεσμένο γεγονός, με το default swaps πιστωτικής αγοράς αντικατοπτρίζει μια 73% πιθανότητα ότι η Ελλάδα θα μείνει πίσω στις πληρωμές εντός πέντε ετών. Moodys υποβάθμισε την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, βάζοντας τις πιθανότητες αθέτησης των υποχρεώσεων για τα επόμενα πέντε χρόνια στο 50-50.
Η Ελλάδα αναμένεται να λάβει μια νέα έγχυση της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον επόμενο μήνα. Τα ποσά σε αυτόν τον δεύτερο γύρο θα μπορούσε να υπερβαίνει τα 100 δισ. δολάρια.
Αλλά αξιωματούχοι δεν έχουν συμφωνήσει με τους όρους, εν μέρει επειδή διάσωσης-φοβία φορολογουμένων στη Γερμανία και άλλες λεγόμενες βασικές ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να επιβάλλουν όρους που θα καλύψουν μέρος του κόστους από υφιστάμενα ιδιωτικά ομολογιούχων τομέα.
Λάβουν Οι Γερμανοί «έχει νόημα - ήταν ο ιδιωτικός τομέας που χρηματοδοτήθηκε ξεφάντωμα δαπανών στην Ελλάδα, μετά από όλα - αλλά δεν θα κάνει τίποτα για να διευκολύνει τους φόβους ότι είμαστε επικεφαλής για μια επανάληψη του Σεπτεμβρίου 2008.
Η ΕΚΤ, η οποία έχει λάβει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ της ελληνικής, της πορτογαλικής και της Ιρλανδίας το δημόσιο χρέος, όπως στηρίγματα των τραπεζών των χωρών αυτών, έχει αντιτάχθηκε σε οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους ή η επέκταση ωριμότητα με την αιτιολογία ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα κρίση χρηματοδότησης για τις τράπεζες της Ευρώπης.
Η διαφωνία αυτή έχει μόνο εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες, προσθέτοντας λόγοι για την υποβάθμιση.
"Κίνδυνοι για την εφαρμογή της ΕΕ στην Ελλάδα / ΔΝΤ, το πρόγραμμα δανεισμού αυξάνονται," S & P είπε, «δεδομένης της αύξησης των χρηματοδοτικών αναγκών στην Ελλάδα και τις τρέχουσες εσωτερικές πολιτικές διαφωνίες γύρω από τους όρους της πολιτικής που απαιτείται από τους εταίρους στην Ελλάδα."
S & P είπε ότι αναμένει από την ΕΕ να αναγκάσει την Ελλάδα να δεχτεί παράτασης των προθεσμιών λήξης του χρέους κατά τη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας των ευρωπαίων υπουργών. Αλλά ακόμα και αν πηγαίνω για βαρκάδες Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα, «η πιθανότητα μιας τέτοιας δράσης για το επόμενο έτος αυξήθηκε σημαντικά," S & P είπε.

North-Hellas

Δυναμικές ειδήσεις