recent posts

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Αλλαγή πολιτικής στο νοσοκομείο Νάουσας


Σε μια προσπάθεια μείωσης των εξόδων και υιοθέτησης μιας φιλικότερης πολιτικής απέναντι στη διαχείριση των φυσικών πόρων του περιβάλλοντος, οι διοικούντες το νοσοκομείο της Νάουσας ...
...προχώρησαν σε μια σειρά οικολογικών μέτρων. Συγκεκριμένα, έχουν τοποθετηθεί σύγχρονοι λαμπτήρες που εξοικονομούν ενέργεια, θερμοστατικοί διακόπτες που τοποθετούνται στα θερμαντικά σώματα των γραφείων και των χώρων ξεκούρασης των γιατρών κατά τη διάρκεια της εφημερίας, αλλά και οικολογικά χρώματα στους τοίχους.
«Οι ενέργειες αυτές αποτελούν εφαρμογή μιας στρατηγικής που εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της “πράσινης ανάπτυξης”. Έτσι, με δικά του έξοδα το νοσοκομείο προχώρησε ήδη σε αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων φωτισμού με “οικολογικούς” λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οποίων εξασφαλίζουν φωτισμό υψηλής απόδοσης και χαμηλού ενεργειακού κόστους. Επίσης, δρομολόγησε και ετοιμάζεται να “τρέξει” έναν μικρό διαγωνισμό για την αγορά και τη σταδιακή τοποθέτηση θερμοστατικών διακοπτών-θερμοστατικών κεφαλών στα επιμέρους θερμαντικά σώματα του κτιρίου διοίκησης (γραφεία-χώροι εφημερίας ιατρών) για τον έλεγχο της θέρμανσης κάθε αυτοτελούς χώρου, ώστε να διασφαλιστεί ένα υψηλό επίπεδο ενεργειακής αποδοτικότητας παράλληλα με σημαντική μείωση των δαπανών θέρμανσης», αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου Νάουσας, Παναγιώτης Τσακπουνίδης.

πηγη

North-Hellas

Δυναμικές ειδήσεις