recent posts

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Αποψη για την Κλιματικη Αλλαγη




Το πετρελαιο ειναι μονωτικο υλικο μεταξυ του πυρηνα και του φλοιου της γης, η υπερθερμανση της γης ερχεται απο μεσα προς τα εξω, οι επιστημονες, νομιζω, παραμυθιαζουν τον κοσμο και κανεις δεν βγαινει να πει την αληθεια μηπως και θιχτουν τα συμφεροντα των πετρελαϊκων επιχειρησεων. Ολοι μιλουν για τις επιπτωσεις στο κλιμα απο την καυση πετρελαιου, το διοξειδιο του ανθρακα ( CO2 ) (που ειναι μια αιτια αλλα οχι η βασικη) και κανεις για την εξορυξη που κατα τη γνωμη μου ειναι ο κυριος λογος. Ο πυρηνας της γης ειναι ενας τεραστιος μαγνητης εξ ου και η βαρυτητα, οσο λοιπον πετρελαιο αφαιρειται τοσο μεγαλωνουν οι θερμο ηλεκτρο μαγνητικες επιδρασεις στην επιφανεια της γης και διαταρασεται η ισορροπια της στο ηλιακο μας συστημα. Μερικα στοιχεια ειναι 1) η πρωτοτυπη επισημη μοναδα μετρησης βαρους το Κιλο που δημιουργηθηκε το 1880 φαινεται να χανει βαρος 50 μικρογραμμαρια απο τα 34 διεθνη αντιγραφα του λαμβανοντας υπ οψην τρεις διαφορετικες μετρησεις, αρχιζοντας απο το 1889 και με τελευταια το 1988-1992. Εκεινο ομως που πραγματικα συμβαινει ειναι οτι τα αντιγραφα γινονται βαρυτερα κατα 50 μικρογραμμαρια λογω του οτι βρισκονταν διασπαρτα στον πλανητη και δε φυλασονται με τον ιδιο τροπο και στο ιδιο μερος με το επισημο προτοτυπο με αποτελεσμα να υφιστανται την αυξηση των θερμοηλεκτρομαγνητικων επιδρασεων.
2) Η αλλαγη της θερμοκρασιας των ωκεανων και των εδαφων ερχεται απο το εσωτερικο της γης και αυτο αποδεικνυεται απο το οτι αν και ο ηλιος περνα μια ασυνηθιστα μεγαλη περιοδο του ηλιακου ελαχιστου της δραστηριοτητας των ηλιακων κυλιδων πραγμα που σε φυσιολογικα επιπεδα θα σημαινε ενα δροσερο καλοκαιρι παρ ολα αυτα η περιοδος Ιανουαριου-Αυγουστου 2010 υπηρξε η θερμοτερη στην καταγεγραμμενη ιστορια διεθνως, ισοφαρίζοντας το ρεκορ του 1998. Δηλαδη στα επομενα δυο με τρια χρονια οπου ολοκληρωνεται κατα τους επιστημονες ο 11ετης κυκλος αυξομειωσης της ηλιακης δραστηριοτητας και η μεταστροφη των πολων του ηλιου οπου αναμενεται αυξηση της ηλιακης δραστηριοτητας οι θερμοκρασιες θα πανε πολυ παραπανω και θα εχουμε καινουρια ρεκορ.
3) Η διαστολη του πυρηνα της Γης ειναι γεγονος παρα τις συγκρουομενες επιστημονικες αποψεις.
Ελπιζω να κανω λαθος στην εκτιμηση για τις επιπτωσεις απο την εξορυξη του πετρελαιου γιατι στην περιπτωση που επαληθευτω η Γη και η ανθρωποτητα θα περασουν μια πολυ μεγαλη περιοδο εκατονταδων χρονων μαρτυριου, αν διατηρησει την ιδια τροχια γυρω απο τον ηλιο, καθως οι θερμοκρασιες θα αρχισουν να ανεβαινουν με απροβλεπτους ρυθμους. Εν ολιγοις θα βρασουμε στο ζουμι μας.

North-Hellas

Δυναμικές ειδήσεις